Concretiseren Juiste Studie Selecteren

    Identiteit     StudieVormen     Concretiseren    


Je kan jezelf een aantal vragen stellen al tijdens je schooltijd voordat je gaat studeren, hoe je je leven wilt gaan leiden. Sommigen weten als kleuter welke kant ze op willen gaan. Daarom kan je over onder andere de onderstaande vragen gaan nadenken.
Studeren, Werken of een WereldReis? Wat ga ik Doen? Kosten Studie Wanneer Werken of Studeren Eerst een WereldReis Eerst Werken? Deeltijd / Duaal Studeren? Eerst Studeren? Welke Studie Welke Beroep Welke Hogeschool of Universiteit Welke (Studie)Richting Welke Plaats Studeren/Vestigen
Hieronder worden allerlei aspecten beschreven die je verder kan helpen bij het selecteren van een juiste studie.


Concretiseren Juiste Bachelor Studie Selecteren

Bij het concretiseren van een juiste studie selecteren kan men al vroeg in jeugdjaren bekijken waar de interesse vanuit gaat en wat voor studie of richting de familie heeft gekozen. De identiteit van de studiezoeker kan men basseren op de bewuste keuzes in zijn of haar leven, waaruit onder andere je karakter gevormd wordt.

Wanneer je in het voortgezette onderwijs een studieprofiel moet selecteren, welke belangrijk is voor de keuze van je studie, kan je nagaan wat je identiteit en karakter is, zoals al vermeld is op pagina "identiteit" (zie links hierboven). Van daaruit kan je voorlopig nadenken welke studieprofiel het beste bij je identiteit en karakter past die je wilt selecteren totdat je gedegen studieprofiel hebt geselecteerd.

Je kan volgens onderstaande methode een Studie Selecteren: 1. Oriƫnteren 2. Verkennen 3. Verdiepen 4. Testen

Zoals op pagina "Hoger Onderwijs Studie Selecteren" zijn er twee typen hoger onderwijs; de Hogeschool en de Universiteit. Capitulerend; is de Hogeschool pragmatisch ingesteld en de Universiteit wetenschappelijk onderzoeksgericht.
Je kan je afvragen of je houdt van onderzoek of praktisch toepassen van oplossingen.

Als je een studie selecteert waar op dat moment veel gevraagd wordt, terwijl je interesse elders ligt dan kan je in een latere stadium mogelijke spijt krijgen en een ontevreden baan eraan overhouden.
Wanneer je al exact weet wat je wilt gaan studeren dan kan je direct op bovenstaande links drukken in het blauw en naar deze studie zoeken.

Concretiseren Juiste Master Studie Selecteren

Tijdens het Bachelor studie kan je uitzoeken of je wilt verder studeren. Hiervoor zijn er vele mogelijkheden om je verder te specialiseren. Een master opleiding is over het algemeen meer onderzoeksgericht dan een bachelor opleiding. Het onderzoekscomponent is groter dan die van een bachelor opleiding. Ook zijn er Master opleidingen die speciaal gericht zijn op onderzoek, zie hiervoor Onderzoek Doctoraat. Er wordt van je verlangd dat je je Master opleiding afsluit met een zelfstandige Master Thesis Onderzoek. Welke vervolg opleidingen er zijn voor jouw Bachelor Studie, kan je nagaan bij je studiegenoten die al een Master studie doen. Vaak kunnen zij al vertellen wat zo'n studie inhoudt. Echter kan je ook naar de Master Voorlichtingsdagen gaan Voorlichtingsdagen.

Concretiseren Juiste Post-Initiele Master Studie Selecteren

Na je Reguliere opleiding aan een Hogeschool of Universiteit kan je verder specialiseren in je vakgebied. Dit kan je doen als je enige tijd ervaring heb opgedaan in het bedrijfsleven of direct na je studie. Het kan je helpen om je loopbaanontwikkeling op gang te brengen of te houden om te promoveren naar je gewenste baan. Je kan deze Post-Initiele Master opleiding volgen bij een onderwijsinstelling zoals een Hogeschool of een Universiteit.


Concretiseren Juiste MBA Studie Selecteren

Net als een Post-Initiele Master volg je deze Master of Business Administration Opleiding na je regeliere opleiding aan een hoger onderwijsinstelling. Er wordt bij veel MBA onderwijsinstellingen verlangd dat je een bepaald aantal jaren ervaring hebt. Deze opleiding helpt je verder in jouw loopbaanontwikkeling in het algemeen in een executive topomgeving, doordat je hiermee je netwerk kan uitbreiden.
Meer hierover in het linker sectie MBA.


Concretiseren Juiste OnderzoeksStudie Selecteren

Zeker als je geinteresseerd bent in wetenschappelijk onderzoek zijn allerlei Master Onderzoeksopleidingen te volgen op de universiteit. Tijdens je bachelor opleiding, waar je al onderzoeksopdrachten krijgt, kan je alvast overwegen of zo'n onderzoeksmaster in jouw studiecarrierepad past.
Mocht je een langere onderzoeksopleiding te willen volgen, dan kan je solliciteren voor een functie als promovendus onderzoeker. In Nederland wordt gezien als medewerker en ontvang je een salaris. De studieduur is normaliter 4 jaar en er wordt in het algemeen van je gevraagd om college te geven. Klik op de volgende link om een onderzoeksopleiding te zoeken.

Hieronder zal verder enkele middelen aangereikt worden om tot een goede keuze te komen voor je studie, zoals voorlichtingsdagen en in-house dagen.


Voorlichtingsdagen - Open Dagen

Bij allerlei Hogescholen en Universiteiten zijn er voorlichtingsdagen zoals eerder genoemd. Deze zijn vrij toegankelijk voor ieder die geinteresseerd is in een studie. In bepaalde stadium van je opleiding voordat je gaat studeren aan een hogere onderwijsinstelling zijn er bepaalde voorlichtingsdagen die specifiek zijn voor dat moment. Zo zal je bijvoorbeeld al in de 3 klas van de VWO naar een opendag kunnen gaan om eens te bekijken waar je interesse ligt voor een studie of beroep. Er zijn veel soorten voorlichtingsdagen met verschillende benaming, zoals OpenDag Bachelor, Bachelor Dag, OpenDag Master, Master Dag, Master Avond, Meeloopdag en Proefstuderen. Deze worden uitgelegd in het artikel Opendagen zie ook Links onderaan de pagina.


In House Dagen

Organisaties hebben In-House dagen waar je kennis kan maken met deze organisatie. Het geef je de mogelijkheid om meer te weten welke mogelijkheden er zijn voor een bepaalde studie. Natuurlijke ook om eens te zien wat deze organisaties doen.
Dit helpt je ook om een afgewogen keuze te maken welke studie je gaat selecteren. Het kan je tevens helpen om eens te bekijken of het een geschikte bedrijf is voor jouw stage.


  • Di 27 September 2022

    3.237.27.159